bar_prego_cmyk_bred

KATTEN SKA VARA LYXIG

Mandelmassa, choklad och saffran gör Bar Pregos lyxlussebulle så populär. Det är vårt eget recept och bullen finns nu att äta eller köpa med sig hem. Bara hos oss på Bar Prego. Mycket god till en kopp nybryggt kaffe. Trevlig helg!

FREDAG 25 NOVEMBER KL 18.00 FREDAG 25 NOVEMBER KL 18.00

MORMORS SYSTRAR TILL

BAR PREGO PÅ MÅNDAGSHINKEN

BAR PREGO NOMINERAD TILL

ÅRETS KÖPMAN

 

Följande är motiveringen:En pigg och glad uppstickare som med entusiasm, energi och ett tydligt koncept vitaliserar gågatan.

 

Vi bugar och bockar för detta fina omdöme och tycker att det är fantastiskt att vara en av tre butiker i Ulricehamn som nominerats till priset.

 

Nu är det helg! Kom in och fira med oss med en extra god kopp kaffe.

Caffe Affogato mot en solig vägg på Strogatan. Caffe Affogato mot en solig vägg på Strogatan.

Vi säljer Klings glass – den fantastiska glassen med de pikanta smakerna, tillverkad i Skaraborg. 

Kom och njut av polka, lakritks, kaffe-konjak, blåbär... I dag testar vi också den klassiska kaffedrinken Caffe Affogato men Klings kaffe-konjak – gudomligt gott. Känns redan som vårens hetaste glass- o kaffedrink...

VÅRENS HETASTE – GLASSEN ÄR HÄR!

Vi har bakat och kaffet är alltid nymalet hos oss. Välkomna in hälsar Love, Jessica, Jens och Karin.

Visa hela inlägget »

– När ska vi börja Pynta?

Denna fråga som senaste veckan upprepats  av oss som kämpar med renoveringen. När ska vi börja pynta?

– Nu! Nu ska vi börja pynta.

Visa hela inlägget »

Det är jobb. Väldigt mycket jobb. Men inte bara. Vi fick espressomaskinen installerad i veckan och det gör naturligtvis allt mycket roligare. Och en fredagkväll som denna har vi tänt ljus i baren och mår alldeles toppen samtidigt.

 

Men Du, titta in när du har vägarna förbi och är sugen på en kaffe!

Visa hela inlägget »

Pennstumparna efter skissen ligger kvar i en liten påse. Femton stycken krävdes till detta. Originalbilden är tagen i New York av Björn som hjälper oss med grafisk design. 

Här är originalet som skissen på väggen är skapad ifrån.
Visa hela inlägget »

Kan det vara skönt att ägna sig åt monotont underarbete?

– JA! DET KAN DET.

 Det blir till ett tillstånd som suger tag i ens närvaro, som greppar ens händer och styr tills man är fast. Jag kan utan att må det minsta dåligt fastna i detta tillstånd timme efter timme. Just då i de stunderna med radion på i bakgrunden stirrandes på en fläck i lokalen har jag inget behov av att vara någon annanstans. Precis som mediation. Jag skrapar lite till, slipar ännu lite bättre, pillar bort mer och mer gammal tapet och skopar upp mer spackel.

  Det här är en meditativ nivå jag aldrig vill ur. Eller jo, det sista var inte sant. Dags att väcka sinnena. Nu börjar det roliga!

/Karin

Visa hela inlägget »

Vad är roligast med att inreda ett kafé?

– Det är ett öppet arbetssätt, det är roligt när så många är med och bollar idéer. Vi diskuterar fram och tillbaka, träffas och jobbar fram idén på plats.

Vad gör du när du inte är här?

– Jag jobbar med scenrummet på olika teatrar runt om i Sverige. Jag kommer från en liten stad i Värmland men bor i Göteborg nu.

Vad är det viktigaste att tänka på när man skapar ett rum?

– Att man faktiskt måste trivas där, förutom att det ska vara praktiskt så ska det vara ett rum som man faktiskt trivs i, både de som jobbar och de som kommer som gäster.

Ska man hänga med i trender?

– Det måste man nog bestämma själv. Det är klart att det är jättekul med trender, utan trender vore det helt stiltje och vem vill ha det? Men det betyder ju inte att man behöver springa benen av sig? Det är ju jättekul om man orkar. Tänk dig om allt skulle vara helt slätt, även om man inte följer en trend så har man i alla fall någonting att reagera mot.

Vad får dig att trivas på ett kafé?

– Att det är jädrigt gott det man får att äta och det är ett schyst rum att vara i. Jag gillar faktiskt inte fula kaféer.

Har du några favoritställen, offentliga lokaler som du bara älskar?

– Berättarladan i Sunne i Värmland. Sen har jag varit inne i en och annan kyrka som är häftig också.

Vad är det bästa med små städer?

 – Det är så fascinerande att saker och ting fixar sig så himla snabbt. Fin personlig service och närhet till folk. Det kan bli väldigt fin stämning i sådana här städer. Det blir lättare att genomföra sina idéer för dem man träffar har tid att lyssna och är öppna. Människor är positivt inställda till nya grejer.

Visa hela inlägget »

Starten har gått! Arbetet är i gång! Idag var vår arkitekt Olivia hos oss i lokalen. Det blev Stockholm-Ulricehamn tur och retur för hennes del. Känslan, det där uttrycket och den härliga atmosfären... Nu håller det på att ta form. Titta in på Bar Prego, här finns fler bilder!

Visa hela inlägget »

Nu startar renoveringen av kaffebaren som kommer att ligga mitt på Storgatan. Ett gott gäng av dekorsnickare, arkitekt och hantverkare jobbar snart för fullt för att göra lokalen så bra det bara går.

 

Följ byggarbetet här på hemsidan. Men varmt välkommen att också knacka på dörren till lokalen! Vi finns på Storgatan 14.

Visa hela inlägget »