bar_prego_cmyk_bred

NÅGRA FRÅGOR TILL VÅR INREDARE OCH SNICKARE ULRICA

Vad är roligast med att inreda ett kafé?

– Det är ett öppet arbetssätt, det är roligt när så många är med och bollar idéer. Vi diskuterar fram och tillbaka, träffas och jobbar fram idén på plats.

Vad gör du när du inte är här?

– Jag jobbar med scenrummet på olika teatrar runt om i Sverige. Jag kommer från en liten stad i Värmland men bor i Göteborg nu.

Vad är det viktigaste att tänka på när man skapar ett rum?

– Att man faktiskt måste trivas där, förutom att det ska vara praktiskt så ska det vara ett rum som man faktiskt trivs i, både de som jobbar och de som kommer som gäster.

Ska man hänga med i trender?

– Det måste man nog bestämma själv. Det är klart att det är jättekul med trender, utan trender vore det helt stiltje och vem vill ha det? Men det betyder ju inte att man behöver springa benen av sig? Det är ju jättekul om man orkar. Tänk dig om allt skulle vara helt slätt, även om man inte följer en trend så har man i alla fall någonting att reagera mot.

Vad får dig att trivas på ett kafé?

– Att det är jädrigt gott det man får att äta och det är ett schyst rum att vara i. Jag gillar faktiskt inte fula kaféer.

Har du några favoritställen, offentliga lokaler som du bara älskar?

– Berättarladan i Sunne i Värmland. Sen har jag varit inne i en och annan kyrka som är häftig också.

Vad är det bästa med små städer?

 – Det är så fascinerande att saker och ting fixar sig så himla snabbt. Fin personlig service och närhet till folk. Det kan bli väldigt fin stämning i sådana här städer. Det blir lättare att genomföra sina idéer för dem man träffar har tid att lyssna och är öppna. Människor är positivt inställda till nya grejer.

Kommentera gärna inlägget: